Ár: 599 Ft
Nátrium-benzoát és szalicil helyett: egy egészségesebb tartósítószer!
A borkősav a tudomány mai állása szerint teljesen veszélytelennek számít, az élelmiszeriparban mennyiségi korlátozás nélkül használható feldolgozott termékekben, lekvárokban, italokban, befőttekben. A Magyar Élelmiszerkönyv szerint még csecsemőknek gyártott ételekben és bioételekben is engedélyezett.
A Tudatos Vásárló szakértői a tartósítószerek közül a borkősavat ajánlják a befőzéshez, a savanyúság készítéséhez.
Forrása: A borkősav többféle növényben, gyümölcsben megtalálható. Legfontosabb forrása a szőlő, a borok egyik sava, az összetevőt a borkészítés során visszamaradt törkölyből tudják kivonni hatékonyan. A borkősavat E334 számmal jelölik.
Felhasználás: Szörpök, üdítők, dzsemek, gyümölcsbor készítéséhez, savanyúságok, befőttek tartósításához. Befőzéskor a borkősavas vízbe helyezett zöldség, gyümölcs megtartja eredeti ízét és zamatát, ropogós és friss ízű marad. Adagolás: Befőttnél, savanyúságnál 3-4 g/kg zöldség, gyümölcs. Szörpkészítésnél a szörp alapanyagától függően 1-2 g/liter. A borkősavat vízben feloldjuk és a készítményhez adjuk.
Tápanyagok | 100 g termékben |
---|---|
Energia | 1300 kJ/300 kcal |
Zsír | 0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 0 g |
amelyből cukrok | 0 g |
poliolok | 0 g |
keményítő | 0 g |
Fehérje | 0 g |
Só | 0 g |
Szárazanyag | 0 g |
Üzemeltető: World Performance Hungary Kft
1031.Budapest, Vizimolnár u.8.
Adószám: 24689241-2-41
+36 70 383 5264
12-22 óráig