Ár: 849 Ft
Nevét onnan kapta ez a színében és megjelenésében is különleges kőzet, hogy a Himalája hegység belsejében, extrém nyomásviszonyok között keletkezett, illetve kristályosodott ki. Eredendően több száz millió évvel ezelőtt került a só oda a tengerek, és sós tavak kiszáradásával. A hegység felemelkedésével az Indus-völgyének kincse elérhető közelségbe került az emberiség számára.
A himalája sót a mai napig mechanikusan bányásszák, azaz géppel és főként kézzel, ami szemben a kősóval (robbantásos bányászat), így nem tartalmaz egyéb szennyező anyagokat. A himalája sót megőrzik eredeti formájában, nem teszik ki vegyi kezeléseknek, sem fehérítésnek, így összetételében őrzi ősi paramétereit. Napon szárítják, és kézzel végzik a törését is.
A himalája só is tengeri só az eredetét tekintve, de a hegység speciális belső viszonyai miatt a legtisztább tengeri só, és a legkülönlegesebb kristályszerkezetű, ami már ránézésre is látszik.
A himalája só tulajdonságai
Himalája só esetén az említett jódtartalom természetes benne, nem kell külön pótolni, és a pajzsmirigynek is a legmegfelelőbb formában van jelen benne. (Akinek pajzsmirigy alulműködése van, annak viszont emiatt nem ajánlott!
A himalája só 86%-a nátrium-klorid, ellenben a maradék 14%-ban ott vannak azok a nyomelemek, amiket a konyhasóból kivonnak. A himalája só gazdag emiatt magnéziumban, káliumban, kálciumban, szulfátokban, elektrolitokban, de tartalmaz hidrogén-karbonátot, fluoridot, bromidot és stronciumot is. Ezeken kívül is rengeteg mikroelem van még benne, összesen közel 90 fajta.
Nátrium tartalma negyede a hagyományos sóénak, így használatával elkerülhető a “túl sós” táplálkozás.
Káros környezeti hatásoktól mentesen keletkezett és maradt fenn, mivel 400-600 méter mélyen kristályosodott ki.
Lúgosító hatású, ami a szervezet sav-bázis egyensúlyát kedvezően befolyásolhatja.
Biztosítja a sejtek, szövetek és szervek számára a mikroelemeket, nyomelemeket, elektrolitokat.
Elektrolit tartalma szabályozza a vízháztartásunkat, így közvetve hat a kiválasztásra, és a hugyutak egészséges működésére is.
A sóháztartás a vérünk és sejtjeink fontos meghatározója, ezért a himalája só közvetetten pozitívan hathat a szív-érrendszerre, és a sejtanyagcserére.
Lúgosító hatásával az elsavasodás ellen hat, amit pedig összefüggésbe hoztak a rákos megbetegedésekkel is.
Befolyásolhatja a vércukorszintet, segítheti a normál érték beállását.
Nemcsak a külső hámrétegnek (bőr) tesz jót a só, de belső szerveink nyálkahártyáinak is.
Ásványi anyag tartalma megelőzheti az izomgörcsöket, ízületi gyulladásokat, a köszvényt, és segíti az anyagcserét, emésztést.
A só jelenlétében a hormonrendszer hatékonyabban működhet, de még a csontok szerkezetére is hat fluorid tartalmának köszönhetően, és akár a migrénes fájdalmak is enyhülhetnek általa.
Belélegezve természetes gyógyír a náthára, allergiára, asztmára, torokgyulladásra, hörghurutra.
Méregtelenít, serkenti a nehézfémek kiürülését a szervezetünkből.
Üzemeltető: World Performance Hungary Kft
1031.Budapest, Vizimolnár u.8.
Adószám: 24689241-2-41
+36 70 383 5264
12-22 óráig