HÁZHOZ ABC

Házhoz megy az ABC

Tisztelt Vásárlóink!

A kialakult helyzet miatt a termékek áraira és szállítási határidejére garanciát nem tudunk vállalni. Sok termék esetében az ár és a szállítási határidő nagy mértékben növekedhet. Kérjük rendelését ennek tudatában adja le!

Főoldal > Alapvető élelmiszerek > Sütés, főzés, befőzés

Befőző celofán 40x50cm 4 ív

Cikkszám:
CK-2947
Egységár: 47,-Ft/db

Ár: 189 Ft

A befőzés az egyik legrégebbi élelmiszertartósítási és csomagolási módszer, amelyet az emberek már évszázadok óta alkalmaznak. Nagyanyáink fagyasztás helyett így tartósították ételeiket és a konzervgyárak is javarészt a befőzéses tartósítási módszerre alapozták tevékenységüket. Sokan a mai napig a befőzést találják a legmegfelelőbb tartósításnak, csomagolásnak.

A háztartási befőzés alapkellékei a DR-PAck befőző celofán, a DR-PAck befőző fólia és a DR-PAck befőző gumigyűrű.

Miután a fólia 60–100 °C hőmérsékleten különösen elasztikus, kiváló tulajdonságai elsősorban a magas hőkezeléssel történő befőzési módoknál érvényesülnek igazán, de a zöldségek, gyümölcsök hidegtartósításánál is jól alkalmazható. A befőző fóliával eltett étel garantáltan hosszú ideig megtartja eredeti zamatát. De vigyázni kell arra, hogy a friss áru, amelyet tartósítani szeretnénk, hibátlan legyen, mert egy apró szennyeződés vagy romlott rész tönkre teheti az egész üveg ételt.

Tartósítási eljárások:

  • Tartósítás vízgőzben: Ha vízben forralással kívánunk befőzni, akkor a megtöltött üvegeket egy réteg befőző fóliával fedjük be, és a biztonság kedvéért két gumigyűrűvel szorítsuk le. Az így lezárt üvegeket egy ideig forrásban lévő vízben melegítjük. Egy kissé hűlni hagyjuk, hogy meg tudjuk fogni, majd még melegen két gumit teszünk rá és a fóliát ráfeszítjük az üveg peremére egészen addig, míg a gumik felett ráncmentes nem lesz. Az így előkészített üvegeket a vízfürdőből kivéve lassan hagyjuk kihűlni.
     
  • Tartósítás szárazgőzben: ezzel a módszerrel lekvárokat, dzsemeket teszünk el télire. A megfőzött, forró gyümölcsöt az előmelegített üvegbe töltjük és azonnal befedjük befőző fóliával. Pár másodperc múlva a fólia átmelegszik, miközben a vízgőz kiszorítja az üvegekből a levegőt. Ezután a fóliát három gumival leszorítjuk és ráncmentesre feszítjük. Az így lezárt üvegeket szárazgőzbe téve – dunsztolva – hagyjuk kihűlni.
     
  • Tartósítás hidegen: így többnyire savanyúságokat teszünk el. A megtöltött üvegeket néhány napig fedetlenül hagyjuk, hogy a savanyúság páclevét még pótolhassuk.
    Ezt követően az üvegeket egy réteg fóliával, két három gumival leszorítjuk, majd a fóliát melegítés közben ráncmentesen kifeszítjük. A melegítés történhet infralámpával, hajszárítóval, a fóliára helyezett forró vizes ronggyal.




Kérdése van?

Üzemeltető: World Performance Hungary Kft
1031.Budapest, Vizimolnár u.8.
Adószám: 24689241-2-41


+36 70 383 5264
12-22 óráig


info@hazhozabc.hu

 

Partnereink