Bolyhos pálinka termékek
Tradícionális pálinkafőzés
A család 1994 óta foglalkozik pálinkafőzéssel, Bolyhos László alapító mellett a család minden tagja a vállalkozásban tevékenykedik. Céljuk, hogy újra kedvelt, rendszeresen és kulturáltan fogyasztott nemzeti ital legyen a pálinka.
Tápiószőlősön 1994-ben építették meg az első szeszfőzdét, bérfőzés céljából. A bérfőzés mellett, kísérleteztek, milyen pálinka lenne az, ami a legkarakteresebben adja vissza a gyümölcs ízét; így jutottak el a ma ismert Bolyhos ágyas pálinkáig. Ezek után Újszilváson megvásárolták az Újföldi Iskola épületét, ahol hozzáfogtak a Bolyhos Pálinkafőzde felépítésébe. 2003-ban készült el egy új, az Európai Uniós követelményeknek megfelelő pálinkafőzde, palackozó és gyümölcsaszaló csarnok.
Jelenleg már csak kereskedelmi főzést végznek, 100% étkezési minőségű, érett, egészséges, magas cukortartalmú és aromájú gyümölcsből készülnek pálinkáik. Főzdéjük, 10 fajta pálinkát és levendula szeszes italt állít elő; ezek a birs, cigánymeggy, cseresznye, golden alma, Irsai Olivér szőlő, kajszibarack, szilva, szőlő, vegyes gyümölcságyas és Vilmoskörte pálinkák.
Az aszalt gyümölcs ágyon érlelt, tiszta aromájú pálinkáik alkoholfoka: 50%(V/V), a nem ágyas pálinkákat 40%-os alkoholfokkal készítik.