Ár: 549 Ft
A krumplipüré egy tradicionális és igen közkedvelt ételünk, melyet szinte félkészen kínálunk. Így sok időt és munkát spórolhatunk meg a konyhában, miközben ízletes és könnyű állagú köretet kapunk, amit pirított hagymával vagy petrezselyemzölddel még ízesebbé tehetünk.
Krumplipüré pehely pirított hagymával. Laza keverék
A termék 3-4 adagra elegendő. 1 adag = 200 g krumplipüré az elkészítési javaslat alapján.
Összetevők: Burgonyapehely min. 88%, Sovány tejpor, Sült hagyma 2,5% (hagyma, növényi olaj, só), Emulgeálószer: E471, Stabilizátor: E330 vagy E304, Tartósítószer: szulfitok (E221 és E222), Stabilizátor: E450(i)
Nyomokban glutént és tojást is tartalmazhat.
Tápanyagok 100 g termékben:
Energia1521 kJ
358 kcal
Zsír0,8 g
amelyből telített zsírsavak0,4 g
Szénhidrát77 g
amelyből cukrok4,6 g
Fehérje11 g
Só0,20 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Recept a Lagris ajánlásával:
Sertésszelet mézes mártásban
Hozzávalók 4 személy részére:
130 g Lagris tejes krumplipürépor, 600 g sertésszelet, só, bors, olaj.
A szószhoz:
2 evőkanál méz, 4 evőkanál vörösbor.
A palacsintatésztához:
½ cukkini, só, fokhagyma, 1 tojás, 2-3 evőkanál liszt, friss petrezselyemzöld, olaj.
Körítésnek:
Bébi sárgarépa és spárga
Elkészítés:
Mossuk meg, majd töröljük szárazra a húst, és vágjuk nagyobb darabokra. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, és kiolajozott tepsibe fektetjük. A tepsit 180°C-ra előmelegített sütőbe helyezzük, és 15 percig sütjük. Közben készítsük el a cukkinipalacsintát. A meghámozott cukkinit reszeljük le. Adjunk hozzá sót, fokhagymát, tojást, lisztet, apróra vágott petrezselyemzöldjét, és az így kapott tésztát jól keverjük ki. Felforrósított olajos serpenyőben, mindkét oldalát 3 percig sütve vékony palacsintákat készítsünk. Meleg helyen tároljuk. Ezután a csomagoláson található útmutató alapján készítsük el a krumplipürét. Amikor a hús megsült, vegyük ki a serpenyőből, és a pecsenyeléhez adjuk hozzá a mézet és a bort. Melegítsük fel, és hagyjuk, hogy a mártás jó alaposan összeérjen. Majd a húst a szósszal meglocsolva, a krumplipürével és a palacsintával együtt tálaljuk. Körítésnek bébi sárgarépát és spárgát is tehetünk mellé.
Elkészítési javaslat:
650 ml forró vízhez (körülbelül 90°C) adjunk hozzá 1 teáskanál sót és 4 teáskanál vajat.
Amikor a vaj szétolvadt, adjuk hozzá a 130 g krumplipüréport. Keverjünk rajta egy keveset, és hagyjuk állni 1 percig.
Ne próbáljuk felverni, hanem az egy perc letelte után lassan kavarjuk addig, míg a krémes állagát el nem éri.
Tárolás: max. 25°C-on, relatív páratartalom: max. 70%.
Gyártó címe
Podravka - Lagris a.s.
Dolní Lhota 39.
763 23
Cseh Köztársaság
Forgalmazó cím
Podravka-International Kft.
1143 Budapest
Ilka u. 34.
Üzemeltető: World Performance Hungary Kft
1031.Budapest, Vizimolnár u.8.
Adószám: 24689241-2-41
+36 70 383 5264
12-22 óráig