HÁZHOZ ABC

Házhoz megy az ABC

Tisztelt Vásárlóink!

A kialakult helyzet miatt a termékek áraira és szállítási határidejére garanciát nem tudunk vállalni. Sok termék esetében az ár és a szállítási határidő nagy mértékben növekedhet. Kérjük rendelését ennek tudatában adja le!

Főoldal > Ünnepek > Karácsony, Mikulás > Dekoráció

Adventi gyertya lila-rózsaszín 4db-os szett

Cikkszám:
CK-5626
Egységár: 399,-Ft/db

Ár: 1 599 Ft

Adventi gyertyák 4 db-os (5x6 cm)

A csomag 3 lila és 1 rózsaszín adventi gyertyát tartalmaz.

A katolikus hagyományok szerint három lila, valamint egy rózsaszín gyertya található a koszorún.

A lila a bűnbánat és a megtérés jelképe, a koszorú négy gyertyája közül az első, a második és a negyedik lila, míg a harmadik, a közelgő ünnepet szimbolizálva: rózsaszín, ami az örömöt jelenti, az öröm színe a fehér, de ha ez lilával keveredik, akkor rózsaszín lesz belőle.

Ma azonban már sokfelé különböző színű gyertyákkal díszítik az adventi koszorút: legelterjedtebb még a piros, arany, de akár zöld, sárga, kék, fehér, ezüst, narancssárga és szinte bármilyen színű lehet.


Létezik egy másik színmagyarázat is, mely színmagyarázat szerint a gyertyák színe - a meggyújtás sorrendjében - kék, piros, fehér és lila.

A gyertyák egy-egy vasárnaponként érkező angyalt szimbolizálnak:

Advent első vasárnapján érkezik egy kék köpenybe öltözött angyal, hogy közelebb húzódjon az emberekhez.

A következő vasárnap piros palástú angyala már a tiszta szeretetet sugárzó embereket keresi.

A harmadik vasárnap fehér angyal jön, kezében fénysugarat tartva, és megérinti a sugárral azt, akinek tiszta szeretet lakik a szívében.

A negyedikvasárnap egy nagy, lila lepelbe öltözött angyal jelenik meg a mennybolton, és a béke dalát énekli. E daltól a földben szunnyadó valamennyi mag felébred, így újul meg tavasszal is az élet.


A gyertyákat vasárnaponként gyújtják meg, minden alkalommal eggyel többet. Az utolsó vasárnapon ég egyszerre az összes gyertya adventi koszorún. 

Kérdése van?

Üzemeltető: World Performance Hungary Kft
1031.Budapest, Vizimolnár u.8.
Adószám: 24689241-2-41


+36 70 383 5264
12-22 óráig


[email protected]

 

Partnereink