Ár: 449 Ft
Fruktóz; Zselésítőanyag (pektinek); Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav); Dextróz; Tartósítószer (szorbinsav); Pálmaolaj
Specifikáció alapján teljes megnevezés | Dr. Oetker dzsemfix 3:1 25 g |
Gyártó és/vagy élelmiszer vállalkozó telephely ország | HUN |
Elsődleges csomagolás típusa | Tasak |
Sütés főzés hozzávalók | Befőzési segédanyagok |
Befőzési segédanyag fajtája | Dzsemfix |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft. 9241 Jánossomorja Franck u. 38-40
.Adagolás: 1000-1250 g gyümölcs (előkészített), 350 g cukor (vagy a cukor mennyiségének megfelelő édesítőszer illetve egyéb cukorhelyettesítő), 1 tasak Dzsemfix 3:1. 1. Lekvár készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcsöt szükség szerint daraboljuk, majd az egészet pépesítjük. Dzsem készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcs felét apróra vágjuk, másik felét pépesítjük. 2. Az előkészített gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral (vagy a cukor mennyiségének megfelelő édesítőszerrel illetve egyéb cukorhelyettesítővel) elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. 3. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk. Tipp: • Őszibarack eltevése esetén használjunk két tasak Dzsemfixet a megadott gyümölcs és cukor mennyisége mellé. • Friss helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget. • A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk. • További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
Üzemeltető: World Performance Hungary Kft
1031.Budapest, Vizimolnár u.8.
Adószám: 24689241-2-41
+36 70 383 5264
12-22 óráig